DF: Zbog neusvajanja novog zakona o javnim nabavkama trpe svi građani

Vijesti 16. jan 202117:34 0 komentara
N1

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić ustvrdio je u saopćenju za javnost da su stranke HDZ i SNSD, uz pomoć tihe nezainteresovanosti i nekih drugih partija na Ustavnopravnoj komisiji Predstavničkog doma BiH, blokirali prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH.

“Danas kada svjedočimo usporenoj proceduri nabavki vakcina i kada smo od strane Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra za javno zdravlje Federacije BiH, u prilici slušati vapaje o tome kako je potrebno izmijeniti Zakon o javnim nabavkama BiH, možemo samo sa žalošću konstatirati da unatoč naporima DF-a, taj zakon nije usvojen, zbog čega trpe svi građani Bosne i Hercegovine“, navedeno je u saopćenju DF-a.

Iz te stranke su stava da bi problem nabavke vakcina bio riješen još prije nekoliko mjeseci, da na nadležnoj komisiji nije “namjerno obaran” prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH.

Zastupnici Kluba Demokratske fronte su prije nekoliko mjeseci u parlamentarnu proceduru uputili novi zakon o javnim nabavkama BiH, ali nikada nije došao u državni parlament na raspravu, jer je, kako navode iz te stranke, dva puta zaredom “srušen” u komisijskoj fazi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!