Dijelovi BiH pod meteoalarmom, kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Vijesti 07. aug 202108:13 > 08:25 0 komentara
N1

Zbog iznimno visokih dnevnih temperatura, te povremenog grmljavinskog nevremena za područje Hercegovine izdat je žuti meteoalarm.

Tako se na mostarskom području prognoziraju ekstremno visoke dnevne temperature koje će se kretati oko 36 stepeni Celzijusa.

Istovremeno na trebinjskom i fočanskom području prognozirane su temperature između 32 i 35 stepeni Celzijusa, kao i povremeno grmljavinsko nevrijeme zbog čega je i za ta područja izdat žuti meteoalarm.

Inače, u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Magle ili niske naoblake ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusa.  U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena Celzijusa.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!