Diplomatski zimski bazar 3. decembra u Sarajevu: Brojni sadržaji i za mališane

Vijesti 30. nov 202215:43 0 komentara
Diplomatski bazar

Diplomatski zimski bazar bit će održan 03.12.2022. godine, od 11 do 17 sati u dvorani ”Mirza Delibašić”, Skenderija. Bazar će pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj zajednici da se okupe i zajedno uživaju u kulinarskim specijalitetima i kulturama zemalja širom svijeta, te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u stanju potrebe u Bosni i Hercegovini.

”Ove godine više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija će učestvovati na Bazaru, te će sve posjetitelje povesti na nezaboravno putovanje oko svijeta u jednom danu, uz hranu i druge proizvode koje ne možete pronaći nigdje u BIH. Izlagači će ponuditi egzotične, domaće i strane proizvode, savršene za poklone za nadolazeće praznike”, ističe Gry Reinertsen predsjednica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

U dječijem programu, djeca će se zabavljati u “escape roomu”, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima te će biti pripremljeno još mnogo iznenađenja. Inkluzivni kutak koji organizuje udruženje “Dajte nam šansu”, će omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

“Za vrijeme trajanja bazara biće organizirana aukcija koju će voditi Udruženje Pomozi.ba, a posjetitelji Bazara moći će se nadmetati za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a” kazala je Anna Jewell, volonterka Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

Organizatori su iskazali zahvalnost na podršci zlatnim sponzorima Adriatic Metal, EFT, Mineco i svim drugim sponzorima i donatorima Diplomatskog zimskog bazara.

Udruženje Pomozi.ba podržavalo je Diplomatski zimski bazar i tokom godina pandemije te će i ove godine podršku iskazati prihvatanjem uplata kreditnih kartica i SMS donacija – potrebno je samo posjetiti njihovu web stranicu ili sa mobilnog telefona pozvati 17040 i donirate 2 KM.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija koja pomaže djecu, mlade ljude kao i njihove porodice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji se nalaze u teškoj materijalnoj i socijalnoj situacije te djecu sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

Volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su Gry Reinertsen (Norveška), Anna Jewell (MMF), Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

Za više informacija o našim korisnicima kao i najnovijim detaljima o Bazaru možete nas pratite na Facebook-u i Instagramu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!