Direktor bolnice u Doboju predat u Tužilaštvo, Vuletić u izolaciji zbog korone

Vijesti 07. okt 202113:27 0 komentara
Republičko javno tužilaštvo (RTRS)

Nakon što su jučer uhapšeni zbog sumnje za zloupotrebe pri nabavci zaštitne opreme, Mladen Gajić, direktor dobojske bolnice "Sveti apostol Luka" jutros je predat Republičkom tužilaštvu na ispitivanje, dok je drugi uhapšeni Vladimir Vuletić, vlasnik firme "A.R.M.S. sistemi" u izolaciji zbog sumnje da je zaražen koronavirusom.

Gajić će biti ispitan pred tužiocem, a Vuletića će ispitati naknadno kada mu istekne vrijeme za izolaciju, piše RTRS.

Podsjećamo, Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, utvrdilo je postojanje nezakonitih radnji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u postupku javne nabavke kamera za mjerenje tjelesne temperature i medicinske opreme za potrebe UKC-a Srpske.

“U okviru istrage koju provodi Republičko javno tužilaštvo, na osnovu pribavljene dokumentacije, tužilaštvo je utvrdilo postojanje nezakonitih radnji u postupku javne nabavke termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature za potrebe UKC-a Srpske koju je provodio Institut za javno zdravstvo Srpske, čime je pravnom licu “A.R.M.S sistemi” Banjaluka pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava koja prelazi 50.000 KM, te javne nabavke medicinske opreme, čime je pravnim licima ‘Travel4Fun’ Banjaluka i Promeding Laktaši pribavljena imovinska korist na štetu budžetskih sredstava u iznosu od 550.000 KM”, saopćeno je jučer iz Tužilaštva.

Tužilaštvo provodi istragu i u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme koje je provodila Bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju za potrebe ove bolnice i potrebe ЈU “Dom za starija lica Doboj”.

“Osoba inicijala M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora ЈZU bolnice ‘Sveti apostol Luka’ u Doboju tokom prošle godine počinio krivično djelo ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja’ sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju”, navedeno je jučer iz MUP-a.

Osoba V.V. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, a u vezi sa članom krivičnog djela “Pomaganje”, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!