Direktor OSA BiH susreo se sa ambasadorom SAD-a u BiH

Vijesti 05. apr 202213:02 0 komentara
OSA BiH

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom J. Murphy i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti.

Ovo je prva posjeta novoimenovanog ambasadora SAD u BiH na kojoj se razgovaralo se o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu.

Generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić upoznao je ambasadora Murphyja o stanju sigurnosti u BiH te radom OSA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji, s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini i mogućih implikacija na sigurnosno okruženje u BiH.

Ambasador Murphy se zahvalio Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na partnerskoj saradnji sa sigurnosnim agencijama SAD, te joj pružio punu podršku u borbi protiv terorizma, radikalizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Također, ambasador Murphy je tokom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, te još jednom istakao značaj međusobne saradnje svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH sa partnerskim agencijama SAD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!