Direktor škole: Dojava otišla u spam, ugledali smo je nakon objave u medijima

Vijesti 25. maj 202212:52 > 12:53 0 komentara
N1

Nakon što je više škola u Kantonu Sarajevo zaprimilo dojave o postavljenim bombama, osoblje i učenici iz prve smjene su evakuirani, policija radi svoj posao, vrše se pregledi školskih prostorija. O tome koliko je to uticalo na roditelje i djecu govorili smo sa direktorom Osnovne škole Safvet-beg Bašagić Namirom Ibrahimovićem, a koji ističe i sjajnu rekaciju uposlenika, nakon što su pronašli mail o dojavi koji je prvobitno otišao u spam.

“Dobili smo mail oko 7:10, ali smo ga vidjeli kasnije, kada smo vidjeli da su mediji objavili informaciju, provjerli smo i našli ga u spam pošti, brzo smo se organizovali, za petnaestak minuta, bez panike smo evakuisali učenike. I u koordinaciji sa vijećem roditelja se odlično radilo, učenici koji su petanestak minuta stajali ispred škole su već bili na putu kućama”, govori Ibrahimović istićući svoju zahvalnost i osoblju škole za reagovanje bez panike.

Kako je to izgledalo sa najmlađima?

Kako ističe Ibrahimović – djeci se nije lagalo, bez obzira što se radi o onim najmlađim.

“Oni su to prihvatili na najbolji mogući način. Vjerujem da je zapravo jako neugodno bilo roditeljima, naročito onima koji su bili na poslu”, navodi Ibrahimović.

Pojašnjava kako će se nastava u drugoj smjeni u ovoj školi odvijati online, a iz predostrožnosti najavljeno je kako će se nastava i sutra odvijati također online.

Za metod odvijanja nastave u petak u OŠ Safvet-beg Bašagić uposlenici i učenici će biti obaviješteni naknadno, nakon što se objekat detaljno pregleda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!