Direktor Toplana se izvinio korisniku s invaliditetom jer mu radnik nije pomogao

Vijesti 22. okt 202115:21 1 komentar
Salko Aljović/Facebook

Jutros je Sarajlija Salko Aljović, osoba s invaliditetom htio platiti račun u sarajevskim Toplanama, ali nije mogao ući jer prostor nije bio prilagođen s obzirom na to da je bio u invalidskim kolicima nije mogao ući jer prostor nije bio prilagođen. Na Facebooku je ispričao šta se desilo navodeći da mu niko od uposlenika nije prišao pomoći mu. Na sve ovo je reagovao Sejfo Ušanović, direktor Toplana.

Ušanović se izvinio za jučerašnje, kako kaže, neljudsko i neprofesionalno ponašanje radnika prema građaninu koji je želio platiti račune.

“A kojem je radnik Toplana odbio pružiti pomoć u Centru za korisnike, pored ličnog izvinjenja Direktora Toplana želimo uputiti i javno izvinjenje te naglasiti da se radi o sramnom činu pojedinca protiv kojeg su odmah poduzete sve zakonske dozvoljene mjere”, naveo je Ušanović.

Naglasio je i to da su Toplane Sarajevo poduzele sve kako se ova ili slična situacija ne bi ponovila.

POVEZANA VIJEST

Naime, Aljović je naveo i ime portira kojeg je zvao da siđe kako bi ga zamolio da nekoga sa šaltera zovne da mu uplati račun jer nije mogao ući.

“Dotični gospodin (Mirsad Karišik) je 20 do 30 minuta odbijao da siđe da vidi uopšte šta želim”, napisao je Aljović.

Na sve ovo reagovao je i Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo koji je rekao da je upoznata uprava Toplana te da čeka reakciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare