Direktor UKC RS optužio Stanivukovića da “udara na Republiku Srpsku”

Vijesti 01. okt 202121:06 > 22:27 8 komentara
Vlado Đajić
Vlado Đajić (N1)

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da je ovaj bh. entitet postao taoc Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, a da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokazao da ima neprijateljski stav prema sopstvenom narod.

Đajić je istakao da postoji problem sa nabavkom kiseonika i da ono što je uradio Stanivuković “može dovesti do žrtava”.

“Napravio je predstavu, strah i paniku među građanima. Ovo je udar na Klinički centar, to je smišljeno. Udara preko Kliničkog centra na Republiku Srpsku i Banjaluku”, rekao je Đajić za RTRS.

Vezana vijest

On je dodao da su zdravstveni radnici veoma zabrinuti i ogorčeni na Stanivukovića koji je pokazao “bolesne ambicije”.

“Situacija je složena. Nije lako pronaći kiseonik na svjetskom tržištu, ni cisterne, ni boce, ni tankove. Danas smo dogovorili još jednu cisternu sa kompanijom `Messer`, koja nas je obavijestila da njihove količine ne mogu zadovoljiti ni pola potreba RS. Imamo problem sa nabavkom. Da li ćemo morati ovo da dižemo na viši nivo, da tražimo pomoć od Svjetske zdravstvene organizacije – vidjet ćemo”, rekao je Đajić.

Đajić je rekao i da gradonačelnik Banjaluke uopšte ne radi svoj posao, nego traži spektakle, kao i da je prvo htio “zavrnuti” kiseonik pacijentima UKC-a, a poslije toga ih “ostaviti bez hrane”.

Đajić je naglasio da nikada nije bilo trovanja pacijenata hranom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare