Divne vijesti: Ljekari u Turskoj ustanovili da mlada Nermina Gazibara nema tumor

Vijesti 08. okt 202108:51 1 komentar
Pomozi.ba

Mlada Nermina Gazibara iz Sarajeva, za čije liječenje u Turskoj su prošlog mjeseca u rekordnom roku, za samo 16 sati prikupljena potrebna sredstva, jučer je dobila sretne vijesti nakon što su ljekari u toj državi ustanovili da ona zapravo nema tumor na hipofizi kako su ljekari u Bosni i Hercegovini ustanovili.

Iz organizacije Pomozi.ba koja je i pokrenula hitni apel za prikupljanje novca za liječenje ove mlade djevojke objavilo je ovu informaciju navodeći da Nermina neće trebati operaciju, ali da njeno stanje zahtijeva redovne kontrole i praćenje.

“Za potrebe njenog odlaska u Tursku i pretrage uplatili smo 7.842,84 KM (4.009,98 EUR), dok smo na njen račun uplatili iznos od 19.538,78 KM (9.990,02 EUR) u svrhu regulisanja troškova daljnjeg liječenja i odlaska na redovne kontrolne preglede u Tursku”, kazali su iz Pomozi.ba.

Naglasili su i to da će preostali novac koji je prikupljen za Nerminu biti preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih sugrađana kojih je nažalost, svakim danom sve više.

Podsjetimo, ranije je rečeno da je mladoj Nermini dijagnosticiran tumor hipofize sa čime se borila od 17 godine. Ljekari su pokušavali i terapijama njeno zdravstveno stanje poboljšati, međutim, nije uspijevalo. Na svu sreću ova priča je ipak dobila sretniji epilog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare