Dizanje tenzija: Mediji u RS pišu o otmici Milorada Dodika od strane NATO-a

Vijesti 24. mar 202220:52 11 komentara
F.Z./N1

Mediji u Republici Srpskoj danas su prenijeli niz neutemeljenih infomacija o navodnoj otmici člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ova dezinformacija potekla je od nacinalistički nastrojenog portala IN4RS u čijem impresumu piše da im je glavni i odgovorni urednik Félix Savón (Slavni kubanski bokser).

Ovu očito lažnu vijest prenijeli su brojni web portali u Republici Srpskoj, a na opće iznenađenje tekst o planu navodne otmice našao se i na web stranici RTRS-a, a objavila ga je i agencija SRNA.

Kao povod navodne otmice navodi se Dodikova podrška ruskoj invaziji na Ukrajinu. Prema tvrdnjama ovog sumnjivog portala NATO snage će izuzetno nasilno kopnenim snagama i uz podršku helikoptera oteti Dodika.

Začuđujuće je da je ovu neprovjerenu informaciju prenijelo toliko medija među kojima je i Јavni RTV servis (RTRS) koji je već godinama u službi SNSD-a.

Cilj je jasan, širiti paniku i uzdići lik i djelo Milorada Dodika. Jučer objavljeno istraživanje pokazalo je da samo 7% posto stanovništva RS podržava ulazak BiH u NATO savez moglo bi biti povod za objavu ovako neutemeljenih informacija. Prikazati Dodika kao neprijatelja alijanse, očito, znači i koji glas više u RS.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare