Dizdarević, Konaković i Zahiragić gosti Dana uživo na N1

Vijesti 10. aug 202212:02 1 komentar
N1

I u današnjem izdanju Dana uživo donosimo aktuelne teme, a u studiju pozdravljamo brojne goste.

Ne stišavaju se reakcije na podršku Izraela izmjenama Izbornog zakona BiH koji promovira legitimno predstavljanje. Oštru poruku Izraelu odaslala je čak i ambasada Irana u našoj zemlji. O memorandumu ambasade Izraela danas razgovaramo sa Zlatkom Dizdarevićem, diplomatom, novinarom i ekspertom za bliskoistočna pitanja.

Je li poziv na okončanje procedure imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH prikriveni pokušaj nametanja izmjena Izbornog zakona? Šta mu je zasmetalo u govoru Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića? Kako odgovara na kritike SDA, ali i nesporazume unutar Trojke – danas pitamo predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Naš gost je i SDA-ov zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, a nakon što je njegova stranka optužila Trojku za pad UNSA na svjetskom poretku visokoškolskih ustanova. Razgovaramo i o pripremama za izbore, otvorenim pismima Islamskoj zajednici u BiH, ali i porukama predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koje su izazvale brojne reakcije u javnosti.

Danas najavljujemo i koncerte u okviru Authority Partners Bridge na Eiffelovom mostu na Skenderiji tokom 28. Sarajevo Film Festivala. Saznajte koja imena će vas zabavljati na popularnom mostu, kao i sve pojedinosti i popratna dešavanja.

Ne propustite ni danas vijesti iz svijeta, naš sportski blok, kao i informacije iz ekonomije i biznisa.

Sa vama danas Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare