Đajić rekao da kiseonika ima do sutra, a uputio je i poziv Stanivukoviću

Vijesti 04. okt. 202118:195 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske kiseonika ima do sutra, poručio je direktor te zdravstvene ustanove Vlado Đajić, te pozvao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da "bude muškarac i da rješava probleme". Istakao je i da UKC RS ima novaca za kiseonik ali da ne zna kako da ga nabave te rekao da je u dilemi.

Đajić dodaje da je on “ušao u sve pore kiseonika”, kao i da ga je proučio kao da je tehnolog. Naglašava da dokumentacija o valjanosti, kiseonika ne znači ništa.

Možemo do sutra kada je u pitanju naše stanje sa kiseonikom, a ako ne dođe sutra cisterna… Ne znam kako da kupim, imam pare, isplanirali smo to na UKC-u i podrška je velika rukovodstva RS. Danas smo se čuli i s predsjednikom i premijerom i ministrom ali je nama agencija koja je na nivou BiH i mnoge njihove institucije zavezale ruke“, rekao je Đajić.

Ne možemo po zakonu i opet moram doći u dilemu da li da kršim zakon i da odem u zatvor ili da uzimamo kiseonik. Ne znam kako. To je strašno. Doveden sam u vrlo nezgodnu situaciju kao ljekar i humanista, a s druge strane kao rukovodilac“, dodao je direktor UKC-a RS.

Pozvao je i novinare da u toj ustanovi snime šta se trenutno dešava, odnosno, kako je rekao, inspektore koji vrše uviđaje.

Dok oni to rade, mi se ovdje borimo za živote. Poslao ih je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Češljaju narudžbenice i ostalo. Hajd’ radi nešto (Stanivukoviću), najlakše je biti tužibaba. Budi muškarac pa rješavaj probleme u gradu ili dođi ovdje pa riješi. Kakav si ti gradonačelnik? Nisi došao u klinički centar a predsjednik si Kriznog štaba a svaki dan neke performanse vršiš, debilno“, izjavio je Đajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar