Đokić: Prodaja RŽR Ljubija i dalje kao opcija

Vijesti 07. dec 202112:25 0 komentara
N1

Ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić posjetio je direkciju “Arselor Mitala” i RŽR “Ljubija”. Istaknuo je da traže rješenje da ponovo obnove proizvodnju.

“Posljednjih godinu dana s Arselor Mitalom i našim kompanijama tražimo rješenje da ponovo obnovimo proizvodnju”, rekao je Đokić.

Otvoriti rudnik nije nimalo jednostavan posao, kazao je Đokić, dodajući da je to dugotrajan posao, do godinu dana intenzivnog rada.

“Naš cilj kao Vlade je da pomognemo – Arselor Mitalu da se dodijeli koncesija i da osposobimo RŽR preduzeće da ga finansijski podignemo i da bude kvalitetan partner. Da sve bude spremo u drugom dijelu godine jer je od velikog značaja za Prijedor i RS i biće to dobra poruka uprkos političkim turbulencijama da se život nameće, odvija”, rekao je Đokić.

Prodaja RŽR Ljubija stoji i dalje kao opcija, dodao je, ali to neće utjecati na poziciju unutar partnerstva s Arcelormitalom.

“Mogu se mijenjati odnosi unutar preduzeća, to nije važno, važno je da će ovdje ljudi početi raditi. Pokušat ćemo dokapitalizacijom poboljšati položaj RŽR-a”, istaknuo je Đokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!