Dnevni red Skupštine TK nije usvojen ni nakon tri sata i dvije pauze

Vijesti 15. jan 202113:14 1 komentar
Fena

Dnevni red hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona ni nakon tri sata i dvije pauze još nije usvojen.

Na početku sjednice predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini TK Dževad Hadžić zatražio je da se u dnevni red naknadno uvrsti tačka koja se tiče smjene Kantonalne vlade, odnosno premijera Denijala Tulumovića i ministara obrazovanja i nauke, zatim finansija, kulture, sporta i mladih, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zdravstva te za boračka pitanja.

Nova skupštinska većina zatražila je i smjenu rukovodstva zakonodavnog tijela TK Žarka Vujovića i Borisa Krešića.

Također, predsjednik Kluba zastupnika DF-a zatražio je smjenu zamjenice predsjednika Skupštine TK Lejle Vuković, zastupnice Saveza za bolju budućnost, zbog kako je naveo, nezakonitog zakazivanja sjednice Skupštine TK 31. decembra 2020. godine.

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović kazao je da nema ništa protiv dodatnog prijedloga dnevnog reda, ali da se to razmatra nakon ranije utvrđenih tačaka.

Predsjednik Kluba zastupnika PDA Senad Alić ipak je zatražio da se smjena Vlade TK i rukovodstva Skupštine razmatra prije, nakon čega je uslijedila treća pauza koja bi trebala trajati do 13 sati.

Na najavljenom dnevnom redu, između ostalog, je usvajanje budžeta za ovu godinu, zakona o njegovom izvršenju te finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Kantonalne službe za zapošljavanje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare