Do 20 sati obustava saobraćaja na dijelu magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka

Vijesti 02. jul 202108:27 0 komentara
Fena / Ilustracija

U cilju nesmetanog odvijanja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama, “Banja Luka - Vrbas 2021”, danas od 7 do 20 sati, na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno, doći će do obustave saobraćaja, osim za vozila hitnih službi i autobusa, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

U funkciji obje trake u Crnaji

Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta, lijeva strana autoceste, dionice Podlugovi – Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) u vremenu od 5 do 20 sati u funkciji su obje trake, dok se u terminu od 20 sati do 5 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Bez gužve na granicama

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima BIHAMK izdvaja puteve: Srebrenik – Orašje,Tuzla – Kalesija, Drvar – Resanovci, Livno – Šuica, Tarčin – Konjic, Konjic – Jablanica, Buna – Tasovčići, Hutovo – Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Do 3. jula do 19 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Šipovo – Baraći – Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!