Dodik: Ako je i od Nijemaca, previše je

Vijesti 09. sep. 202120:504 komentara
Podijeli:
Izvor: N1/F.Z.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u nedjelju, 12. septembra, sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru redovnih konsultacija.

Dodik je rekao da je to dan prije važne posjete njemačkog kancelara Angele Merkel Srbiji kada će se vjerovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

On je istakao da Njemačku uvažava, da je to najmoćnija ekonomija svijeta, politički najvažnija i vodeća zemlja EU.
“To ne može čovjek da ne uvažava, ali isto tako mislim da se malo pregoni da se nama ovdje određuje kakav će nam život biti. Ako je i od Nijemaca, i od njih je previše. Pustite nas da živimo, kao što mi ne uređujemo vaše živote, prestanite i vi da uređujete naše i bolje ćemo se razumjeti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nazvao je podvalama priče da se sastao sa Cristianom Schmidtom s ciljem destabilizacije, ali je dodao da nažalost neki u Republici Srpskoj na to nasijedaju.

“Schmidt nije visoki predstavnik, to je definitvno jasno”, rekao je Dodik i ponovio da nema namjeru da se sastaje s nekim ko se “lažno predstavlja” jer smatra da je to ispod digniteta Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar