Dodik: Bećirović će doprinijeti raspadu BiH i zbog toga mu se radujem

Vijesti 10. okt 202212:40 13 komentara
N1

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Republike Srpske u Beogradu je na press konferenciji govorio u najvećoj mjeri o nedavno održanim Općim izborima u BiH, gdje je, prema trenutnim preliminarnim rezultatima u prednosti za predsjednika Republike Srpske. Shodno tome, poručio je da je Denis Bećirović (kandidat opozicije) "gori" od Bakira Izetbegovića (SDA) te da se zbog toga raduje što će biti u Predsjedništvu BiH jer će tako, kako tvrdi, doprinijeti raspadu BiH.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Bakir Izetbegović priznao poraz od Denisa Bećirovića te da kaže da li se može očekivati neki drugačiji narativ sada kada će on biti član Predsjedništva i šta to znači, Dodik je odgovorio:

“Očekujemo gori narativ, jer to je čovjek koji je napisao knjigu koja kaže da su Srbi izvršili agresiju na BiH i muslimane od Prvog srpskog ustanka pa sve do danas, i to je njegov doktorski pristup BiH. Jedan lažni doktor, jedna lažna priča, lažna politika, Bakir Izetbegović je takav kakav je, a ovaj je još ortodoksniji, mislim da će on doprinijeti raspadu BiH u značajnom obimu i u tom pogledu ja mu se i radujem”.

Podsjetimo, Dodik je ranije na istoj ovoj press konferenciji govorio o ekonomiju u RS, pa taj entitet nazvao “nezavisnom državom” navodeći da nikada nije priznao BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare