“Dodik Bošnjacima prepustio MVP BiH jer tamo nema milionskih muljanja”

Vijesti 07. apr 202216:21 0 komentara
Milorad Dodik (Anadolija)

Igor Crnadak, bivši ministar inostranih poslova Bonse i Hercegovine, kazao je danas kako je člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik glasao da Sven Alkalaj bude ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama.

Crnadak je naveo kako je dužan da “upozna javnost Republike Srpske da je Sven Alkalaj ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama samo zato što je za njega glasao Milorad Dodik i da on nikada ne bi bio ambasador da nije dobio podršku od člana Predsjedništva BiH”.

Crnadak kaže da zbog toga Dodik snosi apsolutnu odgovornost za današnje glasanje Svena Alkalaja u UN-u, kao i za druge njegove aktivnosti.

“Pored toga, Dodik i SNSD vrlo dobro znaju ko je Sven Alkalaj, jer je on bio ministar inostranih poslova kojim je predsjedavao Nikola Špirić i koji je sa njim imao odličnu saradnju”, dodao je Crnadak.

Zaključio je još kako su “Dodik i SNSD Bošnjacima prepustili spoljnu politiku i Ministarstvo inostranih poslova zato što tamo nema muljanja na milionskim nabavkama i nema ugovora za „Prointer“ i druge režimske kompanije”.

“Zbog toga Republika Srpska trpi ogromnu štetu i nalazi se u najvećoj međunarodnoj izolaciji od svog nastanka. Dodik danas iskazuje naknadnu pamet, koja Republici Srpskoj ne donosi ništa dobro i samo služi da se on i SNSD pokušaju spasiti odgovornosti”, poručio je Igor Crnadak.

Podsjećamo, Dodik je danas u Banjaluci izjavio da Bosna i Hercegovina nije zauzela stav o suspenziji Rusije iz Komiteta za ljudska prava UN, te je današnji stav ambasadora Svena Alkalaja “privatna odluka”.

On je dodao da je ovo “udarac na BiH koju ‘oni’ navodno brane”.

“Neprihvatljivo je da bez stava Predsjedništva bilo ko glasa u UN-u i na to upozoravam već nekoliko puta. Time se degradira pozicija Predsjedništva BiH i ove zemlje”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!