Dodik: Da li se Šarović preporučuje za funkcionera ‘manjeg bh. entiteta’

Vijesti 29. dec. 202117:05 > 17:06
Podijeli:
Izvor: Milorad Dodik (N1)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će entitetu Republika Srpska možda biti bolje bez Milorada Dodika, ali sa ovakvim SDS-om i Mirkom Šarovićem Republike Srpske neće ni biti.

“Ako je za Šarovića u redu da nam otimaju zemljište i šume, da nam otimaju Ustavom garantovana prava, o kojoj Republici Srpskoj on uopšte govori? Da li se on već sada preporučuje za funkcionera ‘manjeg bh. entiteta’ ili RS, kako iz kompleksa pišu ‘federalni mediji'”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Šarovićevu izjavu da će “Republici Srpskoj biti bolje bez Milorada Dodika”, lider SNSD-a je podsjetio kako je na prošlim izborima dobio više od 380.000 glasova i upitao koliko glasova je dobio Šarović i u čije ime on uopšte više govori.

Dodik je rekao da će doći vrijeme da se “polože računi narodu u Republici Srpskoj” i za ono što se sada radi, ali i za “nerasvijetljene smrti od prije više od dvije decenije”.

“Ni danas Šarović ne govori o suštini naše polemike. Ni danas ne odgovara na pitanje šta je stav SDS-a o razvlaštivanju Republike Srpske i da li je SDS za to da se vratimo u ustavne okvire. Šarović nema stav o ključnim nacionalnim pitanjima, a polemisao bi sa mnom”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je SDS nekada bila ozbiljna nacionalna partija, a danas je to “udruženje nekoliko lica koja gledaju kako da uhljebe sebe i svoje”.

“SDS nema politiku, jer da ima ne bi se svaki dan bavili Dodikom. Nije Dodik Republika Srpska, niti je Dodik tema. Ozbiljne teme su na stolu, ali Šarović i ostatak opozicije na njih nemaju odgovor”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar