Dodik: Escobar je zvao ljude po RS da odustanu od priče o nadležnostima

Vijesti 07. dec 202113:58 > 14:09 2 komentara
Milorad Dodik
Milorad Dodik (TANJUG/ TARA RADOVANOVIC)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu na tribini „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“ kazao je da je Gabriel Escobar, specijalni izaslanik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan "zvao telefonom iz Washingtona ljude po Republici Srpskoj uvjeravajući ih da odustanu od priče o nadležnostima".

“Nisam ja bio s njima, oni su mene obavještavali poslije o tome, oni nisu propustili priliku da pozovu svakoga za koga su mislili da je važan u RS da vrše pritisak. Ja sam to poslije preslušao. Nije to bila gruba prijetnja, nego “računamo da ste vi taj, pa vi bi mogli to da uradite, pa mi bismo to veoma cijenili, ako to uradite mi bi bili spremni s vama nešto da radimo itd”. I niko od svih tih Amerikancima nije dao svoju saglasnost”, rekao je Dodik.

Komentarisao je i šta je “loša retorika”, rekavši da je to postalo najopasnije oružje na svijetu.

“Kada nemaju šta drugo, kada ne mogu da skupe na jednoj stranici papira da dokažu već 20 godina o meni priču o korupciji, otvarali neke sudske procese pa ništa nije bilo, stalno pričaju istu mantru, pa nam serviraju one pokrete “Pravde za Davida” samo da bi urušili snagu RS, a sada kada nema toga, kada sve to nije dovoljno sada je retorika. Ja bih trebao po principu do

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare