Dodik: HDZ i SNSD će birati partnere u FBiH

Vijesti 05. nov 202219:01 0 komentara

Milorad Dodik ne vjeruje da će se vlast na nivou BiH formirati prije aprila naredne godine. No u jedno je siguran HDZ BiH i SNSD će odabrati partnera u FBiH, što se nije dešavalo ranije. Taj koji bude odabran kako je kazao, moraće prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj poput gasovoda, aerodroma u Trebinju, Hidroelektrane "Buk Bijela", a tu je i vraćanje izvornom Dejtonu.

Za Dragana Čovića sve su opcije otvorene, osim DF-a. Razgovaraće se i sa strankama Osmorke, ali i SDA o formiranju vlasti na svim nivoima. Da li je SNSD nezaobilazan, nema odgovora

Bakir Izetbegović za sada se ne oglašava. Kako su nam kazali u SDA , oni već rade na terenu, a rezultat toga je da će TK vjerovatno prvi formirati vlast zahvaljući uz ostalo i činjenici da su dva zastupnika PDA potpisla podrsku SDA I DF-u. Unatoč negodovanju članova stranke koja je podržala koalicioni sporazum Osmorke, SDA sa svojim partnerima ostaje na vlasti u TK.

No u konačnici uvjeren je Damir Arnaut, Osmorka će imati dovoljan broj glasova da bude partner u F I na nivou BiH

Iako su osvojili mnogo manje glasova od očekivanog, opozicija RS također se uključuje u utrku za Vijeće ministara, odnosno državnu vlast. Da li će HdZ insistirati na SNSD-u, Mirko Šarović komentira: “Ne može biti uslovljavanja  sve je politika, aopozicija ima pet poslanika.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!