Dodik i Lavrov razgovarali o ikoni, ali i zatvaranju OHR-a

Vijesti 05. mar 202116:31 2 komentara
Srna

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrovo saglasili su se da OHR treba zatvoriti, a ne slati novog visokog predstavnika.

Dodik je u telefonskom razgovoru još jednom zahvalio Lavrovu za nedavnu posjetu, a Lavrov je dodao da mu je bilo veoma drago što su susreli uprkos tome što je “Ukrajina neosnovano pokušala napraviti senzaciju vezano za ikonu za koju nisu uspjeli da utvrde ništa od onoga što su tvrdili”, prenijela je novinska agencija SRNA.

Dodik je informisao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina “Sputnjik V”, a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

Ruski ministar je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcine za bh. entitet koji je potpisao ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što prije započela masovna vakcinacija.

Dodik i Lavrov razgovarali su i o daljem napretku saradnje Bosne i Hercegovine sa Rusijom na svim poljima od ekonomije, poljoprivrede, energetike, do obrazovanja i kulutre.

Sagovornici su zaključili da nema otvorenih pitanja između države i Rusije, saopšteno je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare