Dodik i Stanivuković zaboravili na teške optužbe: Po srijedi krupni kapital?

Vijesti 11. jun 202209:46 9 komentara
N1

Godine međusobnih optužbi, teških uvreda pa i tvrdnji da nema uvjeta pod kojima bi sjeli za isti sto - iznenada su zaboravljene. Milorad Dodik i Draško Stanivuković, čini se zakopali su ratne sjekire. Navodno sa idejom da otkopaju gradilišta za brojne projekte. Među njima, potiho se najavljuje i potpuno novo ruho Banjaluke u trenutku velikih optužbi na račun Gradske uprave da pogoduje isključivo krupnom kapitalu.

Njihovi okršaji i danas se prepričavaju, a jedan drugom slali su otrovne strelice i u plenarnoj sali i van nje. Uz ostalo, Stanivukovića je Dodik optuživao za druženje sa članovima kriminalnog miljea. Stanivuković Dodika za kriminal i pretjerano bogaćenje, najavljujući čak njegovo porodično stablo na glavnom trgu. Ipak, šta god da su rekli, sada bi moglo stati u – šta je bilo, bilo je.

Srdačnim osmjehom Dodik je nedavno dočekan ispred Gradske uprave gdje je završio laganu šetnju od Palate Republike Srpske iz koje je, sa Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem, stigao na noge Stanivukoviću.

“Više bih volio da smo to možda mogli i ranije, jer bi bilo značajnije. Ali nikad nije kasno da se urade dobre stvari i da Banjaluka osjeti dobrobit ovakvih projekata”, saopštio je Stanivuković potom.

“U ova kokuzna teška vremena ovaj grad mora biti siguran. Obezbijediti dovoljno energije, dovoljno hrane, biti rasterećen što se tiče ulica, postati centar obrazovanja, kulture, razvoja i sporta”, dodao je lider SNSD-a.

Navodno ljute političke protivnike spojili su projekti na korist građana – gradnja centralnog spomen obilježja borcima Vojske Republike Srpske, mosta, škole, trafostanica. Novinar koji je sastanak pratio kaže, zakopavanje ratnih sjekira služi obojici, a posebno Stanivukoviću zbog pozicioniranja u opoziciji.

“Dok se oni bave nekim Twitter raspravama, sitnim prepucavanjima, jedan dio na Twitteru, drugi saopštenjima prate gospodina Dodika, on je preuzeo inicijativu i mislim da to cijeni i gospodin Dodik”, saopštio je novinar Aleksandar Stojanović.

A on od svega ipak ima veću korist, kaže Velizar Antić, politički analitičar iz ReStarta, udruženja građana kojem je Stanivuković na svojim počecima bio jako blizak. Ipak, sastanak je došao u jeku priče o promjeni regulacionog plana u centru grada i optužbi da Gradska uprava pogoduje investitorima. S obzirom na to, može li spona biti krupni kapital?

“Ne treba isključiti ni tu mogućnost da je do sastanka došlo da bi upravo krupni kapital koga ima u Banjaluci ostvario neki svoj interes, a ne da bi sve išlo u korist i u interesu građana”, ističe analitičar Velizar Antić.

U ovom kontekstu posebno je značajna Dodikova izjava o novom ruhu centra Banjaluke.

“Moramo da napravimo projekat kako da ovu centralnu ulicu zatvorimo, ondosno otvorimo za neke nove sadržaje kao šetačku zonu sa značajnim ugostiteljskim i trgovinskim centrima i sve to zajedno ponudimo investitorima koji bi to gradili”, izjavio je Dodik.

A koji su već na meti nezadovoljnih građana. Gradska uprava pod optužbama je za isključivo pogodovanje interesima novca, jer u srcu svakako prenapučenog grada, niču doslovno nova stambena naselja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare