Dodik: Izetbegović glavni ideolog velikomuslimanskog nacionalizma

Vijesti 02. dec 202116:47 > 16:52 11 komentara
Milorad Dodik
Milorad Dodik (N1/F.Z.)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upitao je danas da li lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ima na umu stranu vojnu intervenciju protiv entiteta Republike Srpske kada kaže da se protiv njega mora uraditi nešto više od uvođenja sankcija.

Komentarišući izjavu Izetbegovića za britanski BBC da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da bi moralo da bude urađeno “nešto mnogo efikasnije i bolnije za one koji stvaraju probleme”, Dodik je rekao da BiH ima problem sa “velikomuslimanskim nacionalizmom”.

Dodik, koji je Izetbegovića označio kao “glavnog ideologa velikomuslimanskog nacionalizma”, rekao je agenciji Srna da je “priča o funkcionalnoj BiH samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu”.

Dodao je da zagovornici tog koncepta misle da “svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni”.

“Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija”, kazao je Dodik.

On je upitao da li Izetbegović ima na umu stranu vojnu intervenciju protiv Republike Srpske i da li misli da će tako disciplinovati Srbe.

“Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu”, naveo je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare