Dodik: Klečao je preda mnom i moljakao, ne razumijem kako je on mene odbio

Vijesti 05. jul 202116:13 > 16:14 2 komentara
Milorad Dodik na novinskoj konferenciji
Milorad Dodik (N1)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kritikovao je danas pojedince iz opozicije u Republici Srpskoj.

“Slušao sam neke danas šta govore. Zaista treba biti čovjek sa debelim želucom da proguta žabe tipa kako su neki dokazani ljudi u kršenju zakona zalažu se za pravo, pravdu, poštenje… Neki Selaković se zalaže za poštene izbore, izašao je na prve i pokazao nepoštenje. Oni imaju pravo da pričaju o tome i ja to ne sporim. Bilo bi dobro da se u političkoj sceni uvede malo više obraza i da jedan Nešić ne može da govori o tome kako je on nešto odbio Miloradu Dodiku. Koliko ja znam, Milorad Dodik je spriječio daljnje njegove malverzacije i spekulacije oko rukovođenja Putevima RS i ne znam šta je on tu odbio. Klečao je preda mnom da ostane dalje direktor i moljakao. Ne razumijem kako je on mene odbio. Kada je bilo jasno da to ne može, onda je povukao čitavu partiju u opoziciju. To je njegov problme nije moj, ne razumijem kako je on to mene odbio, šta laže”, naveo je Dodik.

Izborni zakon je sistemski zakon i poslije ustava najvažniji akt zemlje, i zato je neophodan konsenzus vlasti i opozicije. Izmjene se ne mogu zaustaviti samo na implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava, nego moraju obuhvatiti i pitanja sprječavanja izbornih krađa. Bez tog DNS neće prihvatiti kozmetičke izmjene, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

Nešić kaže da je po pitanju implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava u Republici Srpskoj davno postignut konsenzus i očekuje da svi ostanu pri starim rješenjima, a da Federacija BiH sama rješava svoje probleme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare