Dodik najavio da formiranje vlasti počinje u utorak: “Široka koalicija”

Vijesti 13. nov 202213:25 1 komentar
F.Z./N1

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nakon polaganja zakletve u utorak, 15. novembra planira da organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.

Dodik je na Instagramu napisao da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak, 15. novembra održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj će položiti zakletvu kao predsjednik RS.

“Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Republike Srpske. Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda”, naveo je Dodik.

On je dodao da želi jačanje odnosa sa prijateljima u regionu i svijetu i da realizuju projekte koje su ranije definisali kao strateški značajne.

“Na tome ću raditi u narednom periodu”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare