Dodik nakon sastanka sa ruskim ambasadorom: Vratiti nadležnost za Izborni zakon

Vijesti 25. nov 202214:32
RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je u Istočnom Sarajevu amabasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova, koji je zahvalio na pozivu da prisustvuje svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost predsjednika RS.

“Predsjednik RS Dodik istakao je da RS cijeni činjenicu da ambasada Rusije i ruski ambasador sa posebnim uvažavanjem pristupaju obilježavanju svih važnih događaja za RS, te da se u tome ogleda i dobra saradnja i odnosi RS i Rusije – saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

Dodik je upoznao ruskog ambasadora da je u RS u toku konstituisanje vlasti, i da će u narednom periodu biti nastavljene sve aktivnosti koje su do sada provođene.

Predsjednik RS je naglasio da će tražiti da se vrati nadležnost za Izborni zakon BiH na nivo RS, što će omogućiti da RS putem tamošnje izborne komisije sprovodi lokalne, kao i izbore za Narodnu skupštinu i predsjednika RS, a ne Centralna izborna komisija BiH koja nema pravo na to ni po Ustavu i zakonu, kako on to tvrdi.

Predsjednik RS istakao je da je sve više pritisaka na RS za uvođenje sankcija Rusiji, kao i o NATO integracijama, ali da RS čvrsto stoji pri svojim stavovima.

On je poručio da svi RS moraju da tretiraju kao ravnopravnog partnera, poštujući njenu ustavnu poziciju, piše RTRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad