Dodik s osmijehom: Nema nagađanja, završeno je! Četiri naprema jedan (VIDEO)

Vijesti 01. dec 202216:57 3 komentara
N1

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik obratio se nakon glasanja Narodne skupštine RS za izbor delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Istakao je kako je glasanje prošlo po procedurama i kako su najavljivali. "Ne znam ko je koga podržao, sve možete da nagađate. Ali ovdje nema nagađanja, završeno je! četiri izabrana i jedan iz SDS-a", rekao je Dodik pokazujući prstima i s osmijehom na licu.

Naveo je kako se posljednjih sedmica vodila “potpuno iracionalna politički neprimjerena borba ko će imati četiri, tri, dva delegata”.

“Bolje da se javno glasalo pa da se vidi ko kako glasa, a ne da se kroz ovu manipulaciju tajnog glasanja radi svašta. Ponosan sam na koalicionu većinu koju imamo, a koja je glasala besprijekorno. Važno je konstatovati da je iz prijedloga SNSD-a došlo četiri delegata, a SDS jednog, a da PDP nije dobio nijednog. Ponašat ćemo se konstruktivno, a tamo gdje postoji dekonstrukcija upotrijebit ćemo svoja prava odlučivanja koja mi mislimo da treba”, rekao je Dodik i ponovio da se to odnosi “na blokadu projekata kao što je Buk Bijela”.

NSRS: 4:1 za Dodika, presudili glasovi za Vojina Mijatovića i nevažeći PDP-a

Dodao je i to kako se sutra biraju delegati Vijeća naroda RS čime će biti završene pretpostavke za formiranje Vlade RS

“Ovo govor i o efikasnosti kojom se služimo kako bismo implementirali izborne rezultate. Tek su 2. novembra proglašeni rezultati i tada se moglo krenuti u realizaciju”, rekao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare