Dodik o akciji u Banjaluci : Biću veoma kritičan ako se dokažu zloupotrebe

N1

N1 nezvanično saznaje da policija, koja u velikoj akciji u Banjaluci pretresa i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zbog nezakonitih javnih nabavki medicinske opreme, nije pronašla direktora Branislava Zeljkovića u zgradi Instituta. A tražili su i dokumentaciju. Išli i na kućnu adresu Zeljkovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, pomalo iznenađeno, komentarisao je veliku policijsku akciju u Banjaluci i hapšenja u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije virusa korona, te poručio da „svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran“.

Međutim, dodao je da je nejasno „zašto su za hapšenja odabrali današnji dan – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.“

Rekao je da bi volio da se dokaže da su hapšenja opravdana, ali da će biti veoma kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sistema, prenosi Mondo.

„U slučaju da se pokaže da su u pitanju zloupotrebe to značilo skrnavljenje pravosudnog sistema, ali da prema trenutnim informacijama postoje indicije da bi se moglo raditi o zloupotrebi“, istakao je Milorad Dodik.

“Podsjećamo u Banjaluci pripadnici MUP-a Republike Srpske vrše pretrese na više lokacija, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala. Pretresi se vrše u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i više privatnih firmi, a u vezi sa nezakonitim radnjama Instituta u postupcima javnih nabavki medicinske opreme. Pretresi su još u toku i više informacija bit će poznato po završetku akcije”, rekla je Dragica Tojagić, glasnogovorenica Tužilaštva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare