Dodik o ispitivanju u Tužilaštvu BiH: Banalna pitanja

Vijesti 04. feb 202116:31 > 16:32 1 komentar
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da je u državno Tužilaštvo pozvan kao svjedok te da mu nisu predočena bilo kakvo krivično djelo, optužnica ili slično.

On je dodao da se radi o ”lažnoj prijavi ministrice vanjskih poslova Bisere Turković” te da su ga u Tužilaštvo pitali ”banalne stvari poput toga ko je dogovorio posjetu Sergej Lavrova”.

Na pitanje gdje se nalazi ikona i da li je još u trezoru u Istočnom Sarajevu, nije konkretno odgovorio. Ponovio je odranije stavove o ovom slučaju i rekao da je ”završio s davanjem izjava vezano za ikonu”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je boravio u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je ranije iz ove institucije.

“Povodom više medijskih upita, možemo potvrditi da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH, u predmetu u javnosti poznatom kao ‘Ikona’. Više informacija ili detalja, u ovom trenutku ne možemo davati”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Zbog afere Ikona ukrajinski ambasador za BiH i Hrvatsku Vasilj Kirilič nedavno je boravio u Sarajevu gdje se sastao sa ministricom vanjskih poslova Biserom Turković i glavnom državnom tužiteljicom Gordanom Tadić. Zatraženo je izuzimanje spornog predmeta, i omogućavanje dolaska ukrajinskih eksperata koji bi zajedno sa domaćim ekspertima utvrdili sve okolnosti vezane za ikonu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare