Dodik o preletačima u NSRS: Sve će to srediti izbori

Vijesti 23. maj 202212:37 > 12:43 2 komentara
N1

U samo jednom mandatu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čak trećina saziva promijenila je stranački dres. Komentarišući to, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kazao je da će to sve srediti izbori.

“Mi smo kao partija tražili uporno da mandat pripadne stranki, jer stranka vodi izbore. Naravno da je važno ko su pojedinci na tim listama, a smanjila bi se priča oko politike korupcije i da se ne mijenjaju dresovi. Nećemo imati ponovo da stranke upravljaju mandatima, nego će to pojedinci”, naveo je.

Na pitanje, kome treba pripadati mandat, partijama ili pojedinicima, rekao je:

“Ovdje kad se pojavi 105 partija, onda je to diktatura Milorada Dodika”. Dodao je i da je za ideju da mandati pripadnu strankama.

Danas je razgovarao i sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske o položaju mladih.

“Mnogo stvari je u sferi u omladinskoj politici urađeno. Mladi zaslužuju društvenu pažnju. Ovdje smo u sferi gdje treba reagovati na programe koji će biti intresantni za održivost njihovog obrazovanja, poslova, jačanje njihovog uvjerenja da trebaju se vratiti ovdje i da grade ovu zajednicu, a i oni koji su otišli da sa njima razgovaramo kako bi se vratili i pomogli sa svojim znanjem”, kazao je Dodik.

Mnoge politike koje su kreirane, a vezane su za zapošljavanje mlade, dodao je Dodik, u njih je potrošeno 56 miliona.

“Kreiran je proces u kome svako ko uposli novog čovjeka, u prvoj godini ne plaća doprinose na plate na njih. Dogovorili smo se oko “start upa” da krene ponovno. Izlazimo iz sfere korone, ali rat u Ukrajini kreira mnogo probleme. Moramo razumjeti gdje se nalazimo i u kojem problemu, ako ne budemo, društvo može otići u destabilizaciju. Mladi nose dobre ideje i moramo se prilagoditi novim trendovima“, istaknuo je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare