Dodik o susretu Silajdžića i Amerikanca: Nije uspjelo i neće ni uspjeti!

Vijesti 25. okt 202219:59 10 komentara
Milorad Dodik

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras okupljenima, na narodnom skupu "Otadžbina zove" u Banjaluci, kako vjeruje u ideal samostalne i nezavisne Republike Srpske zato što je "nemoguće graditi život u Bosni i Hercegovini sa ljudima koji nam žele ukinuti slobodu".

Dodao je kako se srpski narod ne smije “odreći velikana koji su svoj život založili za RS i danas iz svjetskih kazamata” prate ovaj skup.

Dodik je kazao kako su ga nekada zvali američkim čovjekom, dok danas tvrde da je ruski, a on je odgovorio da je uvijek bio samo “čovjek srpskog naroda, čovjek Republike Srpske”.

Lider SNSD-a je spreman na ličnu žrtvu, kazao je, i poručio da neće dopustiti da se gubi snaga ovog bh. entiteta jer “smo svi zavjetovani RS”.

“Mi ne odlazimo, mi tek dolazimo. Imamo najveći resurs – to je ovaj naš narod i njegova volja. Moja uloga je da provedem RS kroz ovaj nestabilan period i predam je mlađoj generaciji uvjeren da je moj najveći uspjeh što će oni RS prihvatiti kao jedinu, da nemaju drugu”, naveo je Dodik.

Ocijenio je kako su dobri dani pred Republikom Srpskom.

Na kraju svoga obraćanja ispričao je situaciju koja se dogodila u SAD-u kada je sa Harisom Silajdžićem razgovarao sa jednim američkim zvaničnikom.

“Bio sam u Americi kada je Silajdžić kazao vi ste nama obećali jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu bez entiteta. On (američki zvaničnik) njemu kaže zar ne vidite da to radimo, a ja stojim tu. Nije uspjelo i neće ni uspjeti. BiH nije mjesto koje mi hoćemo”, kazao je Dodik i poručio: “Živjela RS, živjela Srbija i srpski narod”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare