Dodik podržava proruske referendume u Ukrajini, slao bi i promatrače iz RS

Vijesti 21. sep 202218:51 2 komentara
Kremlj/Arhiv

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik podržao je u srijedu plan vlasti proruskih separatista u Ukrajini da provedu referendume o ujedinjenju Donjecke i Luganske oblasti s Rusijom, a kazao je kako i bi iz Republike Srpske mogli biti poslani promatrači koji će te referendume nadzirati.

“Ruski narod živi u tim područjima i stoga njihovu želju tretiramo s razumijevanjem i vjerujemo da su njihov izraz i želja da se pridruže Rusiji objektivni”, kazao je Dodik za rusku agenciju Sputnjik.

Referendumi na teritoriju samoproglašene Donjecke i Luganske “republike” trebali bi biti održani od 23. do 27. rujna a Dodik je sada kazao kako će u RS prihvatiti i poštovati rezultate tih izjašnjavanja.

U posebnoj izjavi za rusku agenciju RIA Dodik je osim ponovljene potpore referendumima otišao i korak dalje kazavši kako je spreman poslati u Donjeck i Luhansk i svoje promatrače.

“Naravno, naši ljudi su prisustvovali takvim događajima i često su sudjelovali kao promatrači na izborima u Rusiji. Oni imaju iskustva po tom pitanju i bila bi mi čast da sudjeluju i na ovako važnom događaju”, kazao je Dodik koji se u utorak u Moskvi sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i tada podržao njegovu politiku pa tako i agresiju na Ukrajinu.

Najave organiziranja referenduma o ujedinjenju Donjecka i Luganska s Rusijom oštro su osudile sve zapadne države najavivši kako neće priznati njihove rezultate.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare