Dodik: Pozivam građane na skup u Banjaluci, odbranimo izbornu volju naroda RS

Vijesti 21. okt 202220:41 11 komentara
Anadolija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik opet je pozvao građane Republike Srpske na miting vladajuće opozicije u Banjaluci kako "odbranili izbornu volju naroda RS."

Milorad Dodik je na svom Twitter nalogu objavio vido uz poruku:

“Odbranićemo izbornu volju naroda Republike Srpske! Pozivam građane da nam se pridruže 25. oktobra u parku “Mladen Stojanović” kako bi svi vidjeli kolika je moć našeg okupljanja i koliko volimo Republiku Srpsku”.

Podsjetimo, Dodik je nedavno najavio kontraskup, jer su nedavno lideri opozicije u RS također imali dva skupa na kojima su tražili novo prebrojavanje glasova za potpredsjednika i predsjednika RS.

CIK je zbog nelogičnosti i narušavanja izbornog procesa ponovio brojanje glasačkih listića. Dodik i vladajuća koalicija su najavili okupljanje kako bi, kaže on, oduprijeli opasnim namjerama opozicije i stranaca.

“Republika Srpska će se i ovaj put oduprijeti opasnim namjerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj. Srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju zastupam. Nikakve manipulacije ne mogu promijeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za jaku i stabilnu Republiku Srpsku”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, Milorad Dodik je je osvojio veći broj od svoje protukandidatkinje Jelene Trivić za mjesto predsjednika RS, ali je CIK, nakon što su uočene nepravilnosti u izbornom procesu, odlučio novo brojanje glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare