Dodik: Putin je najnormalniji, bolesni su oni koji kažu da je on bolestan

Vijesti 29. sep 202211:373 komentara
Izvor: Kremlj

Milorad Dodik (SNSD), član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kandidat za predsjednika entiteta RS na predstojećim izborima, gostovao je sinoć u emisiji Telering u kojoj se, između ostalog, osvrnuo i na skorašnji susret sa Vladimirom Putinom.

Na pitanje voditelja, koje je glasilo “Mile šta ima kod Putina”, Dodik odgovara sa “odlična atmosfera, srdačan jedan razgovor koji se završio prepričavanjem zgoda i nezgoda vezano za neke aktuelne situacije, nije fino da prepricčvam”.

Naveo je kako je kod predsjednika Ruske Federacije primijetio veliko samouvjerenje i jednu širinu razmijevanja sagovornika – u ovom slučaju Dodika, a što se odnosilo za sva pitanja koja je Putin do detalja htio da razumije.

“Ako mu nešto nije bilo jasno što sam ja objašnjavao u brzini da ne zaboravim, onda se on vratio i tražio da pojasnim”, dodao je.

Potom je uslijedilo pitanje Đakovića: “Kako si to uspio za tri minute razgovora o fudbalu, i pojasni mi, molim te Milo, je li Putin normalan?”

“Apsolutno, najnormalniji, ti što pišu da je bolestan, oni su bolesni. A tri minute, znate kako je to kod njih, da ne bi izlazili na konferenciju za štampu, onda snima njihova državna televizija prve tri, četiri minute, i tu se kaže ono najvažnije a onda Putin kaže rukom i oni nestanu i nastavimo razgovor, ja sam razgovarao ne tri, nego 43 minute, ali to je najmanje važno, šta me briga, neću da liječim tuđe sujete, jer ti koji govore se nezodovljni činjenicom da ima samo slika, a ne da ima priče”, naveo je Dodik u Teleringu.

Podsjetimo, Dodik je u Moskvi na sastanku s predsjednikom Rusije bio nepune dvije sedmice uoči izbora u BiH. A izbori su bili i jedna od tema.

Sastanak sa Putinom – Dodikove predizborne aktivnosti?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar