Dodik razgovarao s Kalabuhovim i ponovo se obrušio na Sarajevo

Vijesti 28. okt 202215:00 0 komentara
Twitter

Novoizabrani predsjednik entiteta RS i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obavio je, kako kaže, prijateljski razgovor sa ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovim.

“Prijateljski razgovor s ruskim ambasadorom Igorom Kalabuhovim. Zahvalio sam mu za čestitku na mojoj izbornoj pobjedi. Bila je ovo prilika da razmijenimo mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji”, napisao je Dodik na zvaničnom Twitter nalogu.

Pročitajte još:

Navodi i to da je Kalabuhovu izjavio da će nova Vlada Republike Srpske biti formirana u što skorijem roku, kao i da je teško prognozirati kada će biti formirana vlast na nivou BiH.

“Upoznao sam ambasadora da i dalje u Sarajevu blokiraju sve važne projekte za Republiku Srpsku, između ostalog i pitanje izgradnje gasovoda, koje je od izuzetne važnosti za Republiku Srpsku. Razgovarali smo i o daljem unapređenju naših bilateralnih odnosa, kao i o jačanju saradnje u oblasti ekonomije, kulture, obrazovanja, kako bismo kroz realizaciju konkretnih projekata dodatno ojačali naše bratske i prijateljske odnose”, napisao je,

Podsjetimo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sinoć je objavila rezultate ponovnog brojanja glasova za nivo predsjednika RS, prema kojima će ovu poziciju zauzeti Milorad Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!