Dodik: Realizuju se zahtjevi iz Rezolucije SDA, mi ćemo nastaviti s aktivnostima

Vijesti 20. okt 202117:27 > 17:28 2 komentara
N1

Član Predsjedništva Milorad Dodik danas se obratio medijima nakon sjednice NSRS, gdje je komentarisao usvajanje Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojim se planira osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS.

 

“Dali smo doprinos da neke aktivnosti pređu na nadležnost BiH i pošto se pokazalo da to ne daje rezltate, legitimna je reakcija RS da nadležnosti reguliše na svoj način i na to ima pravo. Danas smo mogli vidjeti da je NSRS to usvojila i da se obezbjedi redovno i kvalitetno snabdijevanje. To nije ništa novo, RS je imala već svoju agenciju, ali zbog pritisaka međunarodne zajednice i nekih praznih obećanja smo vidjeli da to ne ide”, kazao je Dodik.

Do 28. ćemo imati svu dokumentaciju i zakazati NSRS. Mislim da se stvari samo još više pokazuju jasnima, kao što je danas VSTV glasovima muslimana, bez ijednog srpskog glasa i ijednog glasa iz RS smijenio glavnog tužioca. To govori o tome da se realizuju zahtjevi iz Rezolucije SDA o tome kako ova zemlja treba da odlučuje, bez entiteta i da se entiteti ukinu“, dodao je.


Apsolutno je vidljivo da šest glasova muslimana je glasalo da se ona smjeni. To je pod direktnim nalogom SDA, kroz OSA-u koja je pod kontrolom Osmice. To je pokazna vježba kako prolaze oni koji se opiru Bakiru i Osmici“.

Dodik je dodao da “završavaju svoj pakleni plan”.

Sud BiH već imaju sa sumnjivim kadrom iz Sarajeva, ali je pod direktnom kontrolom Osmice i te službe. Završavaju svoj pakleni plan kako bi regulisali da BiH izgleda onako kako oni žele. Oni nisu spremni na kompromis, na dogovor. Šest muslimanskih glasova protiv Hrvata, Srba i RS dovoljno govori o svemu“.

“Mislim da se pretjeralo od strane političkog Sarajeva i pokazuje da smo trebali ranije možda poduzeti neke mjere. Mi smo svjedoci jedne situacije oko malverzacija vezanih za Tužilaštvo i BiH”.

“Vidimo da se na terenu realizuje plan okupljanja probosanskih snaga, dolaskom Džaferovića u Bijeljinu i najbolje pokazuje kako se okupljaju probosanske snage. Koriste razne spinove, napade na RS, dovodeći u zabludu javnost u RS”, istakao je Dodik.

“9. marta Tihić, Lagumdžija, ja, Čović, Ljubić smo se tada dogovorili na koji način riješiti pitanje imovine, ali to nije odgovaralo međunarodnoj zajednici koja je taj sporazum ukinula. Sukoba nema, niti će ih biti niti ko ima namjeru s naše strane to da radi”.

Posjeta Džaferovića u Bijeljinu je dokaz na koji način se nisko palo. Postavlja se moralno pitanje da li je moguće da neko ko predstavlja Bijeljinu na ovaj način se podsmijava i ponižava i sahranjuje bilo kakvu odgovornost Džaferovića za to što je učinio. O tome je pisala štampa, to možete naći“.

“Danas je važno što je NSRS usvojila zakon o lijekovima, BiH nema visokog predstavnika. Ovaj Schmidt se lažno predstavlja, nema visokog predstavnika dok ga ne imenuje Savjet bezbjednosti. Nijedan dopis njegov ne znači ništa, to je kao dopis običnog građanina”, kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare