“Dodik stavom o neutralnosti nanosi ogromnu štetu BiH”

Vijesti 28. feb 202220:081 komentar
Izvor: Kabinet Predsjednika RS

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stavom o neutralnosti prema agresiji Rusije nanosi ogromnu štetu državi, objavio je Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Predstavničkom domu PSBiH na svom  Facebook profilu.

“Dodik je rekao, isto što i Aleksandar Vučić, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da BiH mora ostati neutralna i da se neće priključivati sankcijama Rusiji. Rekao je i da se pokazalo da je u pravu što je zastupao stav da BiH ne treba u NATO i da se pokazalo da je važno da BiH bude neutralna”, naglašava Mehmedović.

U čemu je onda poštivanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, pita se on, ako svojim stavom da nećete uvesti sankcije, nagradite agresiju Rusije?! Zato BiH ne može biti neutralna. Neutralnost je oblik nagrađivanja postupaka koje ne želite kazniti, zaključuje poslanik.

“BiH izostankom sankcija, nagrađuje agresiju Rusije na Ukrajinu i nagrađuje nasilnu promjenu granica, pravo jačeg i ugnjetavanje malih država. Biti neutralan kad je u pitanju agresija Rusije na Ukrajinu je nemoguća pozicija. BiH na tu poziciju ne smije pristati. Dodik ako voli BiH, neće zastupati takav stav”, poručuje Mehmedović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar