“Dodik šuti o zajedničkoj vojnoj vježbi SAD-a i BiH na Manjači”

Vijesti 07. jul 202216:47 5 komentara
Foto: F.Z./N1

Lider Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije raspravljalo o danas započetoj zajedničkoj vojnoj vježbi sa vojskom SAD-a da se Milorad Dodik ne bi zamjerio zapadnim međunarodnim predstavnicima u BiH.

“Na djelu je spašavanje Dodika koji se ne petlja u svoj posao u oblasti odbrane, jer smatra da će na taj način opet uspjeti da pridobije međunarodnu zajednicu na svoju stranu”, rekao je Šarović.

On je kazao da se Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, ne oglašava povodom zajedničke vojne vježbe američke vojske i Oružanih snaga BiH koja će trajati do 20. jula, na planini Manjača kod Banjaluke.

“Kad je prije par godina dolazila grupa od 40 vojnika iz Velike Britanije, iz SNSD-a su stvarali atmosferu da ti ljudi dolaze da ruše Republiku Srpsku. Zato danas Dodik mudro šuti”, naveo je Šarović.

Dodao je da javni servis Republike Srpske za to vrijeme stvara sliku da vlast tog entiteta neće dozvoliti da na njegovu teritoriju “kroči nijedan Britanac ili Amerikanac ili pripadnik NATO-a”.

Zajednička vojna vježba SAD-a i BiH na Manjači redovno je najavljena u okviru NATO programa Partnerstvo za mir, a cilj joj je povećanje međusobne saradnje i razmjena znanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare