Dodik u Beogradu: Već je napisan novi zakon o vojsci Republike Srpske

Vijesti 07. dec 202113:14 > 13:15 5 komentara
Screenshot

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je govorio u Beogradu na Tribini „Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“. Istaknuo je, između ostalog, da će ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH, a ukoliko ne bude spremnosti za to, tvrdi on, već je napisan novi zakon o vojsci RS.

“Donosimo odluku da u narednih šest mjeseci od te odluke u petak parlament pripremi normativno uređenje te oblasti i da ponudimo nekoliko stvari iz praktičnih političkih razloga. Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još. Ukoliko ne bude za to bilo spremnosti već je napisan novi zakon o vojsci RS i novi zakon o demilitarizaciji RS”, rekao je Dodik.

U Beogradu je danas kazao i da je “sav život u entitetima”, te potvrdio da će u NSRS-u u petak održati posebna sjednica o tome.

“Ashdown je smijenio 56 službenika da bi došao do navodne saglasnosti o formiranju OS u BiH. Smatramo da je to neregularno i da nije bilo fer. I to je moja argumentacija. Dovoljno je da je bilo u uvjetima nametanja, pritisaka, kažnjavanja, to je potupuno bilo nelegalno. U petak zato idemo na NSRS i tamo je na dnevnom redu informacija o tome“, kazao je Dodik u Beogradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare