Dodik u okršaju s novinarom N1

Vijesti 07. okt 202116:568 komentara
Podijeli:

Na pitanje da prokomentariše kampanju tabloida da se pevačici Severini Vučković zabrani ulazak u Srbiju nakon što je izjavila da je odbila angažman na televiziji "Una" jer je njen suvlasnik član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji negira genocid u Srebrenici, Milorad Dodik kaže da nije istina da on i njegova porodica imaju bilo kakve veze s tom televizijom. Dodik je odbacio i stav pojedinih analitičara da priču o samostalnoj Republici Srpskoj spominje kada želi skrenuti pažnju s afera sa kojim ga povezuju tamošnji mediji i kritičari. Pitanja mu nisu prijala, te je ušao u "okršaj" sa novinarom N1.

“Niti je moja televizija niti je povezana sa mojom porodicom, to što je neko spekulisao i pravi taj slučaj, to je neka druga priča. Da sam ja vlasnik te televizije, Severina nikada ne bi dobila ugovor, jer ja smatram da njeno vrijeđanje našeg patrijarha ne doliči tome da bilo koji Srbin ima bilo šta s njom”, rekao je Dodik.

On je onda pitao novinara N1 kakve afere spominje.

Kada mu je naš novinar rekao da govori o aferama o kojima pišu mediji u RS i Sarajevu, i govore brojni analitičari, Dodik mu je poručio da su u pitanju izmišljene afere i da laže.

Dodik je rekao i da je afera “Ikona” također izmišljena, kao i da je “razriješena činjenicom da je on pozvan kao okrivljeni u Tužilaštvo BiH, a da kada je došao tamo, da su mu rekli da daje izjavu kao svjedok”.

“U BIH je modifikovani oblik vladanja, kadija ti sudi, kadija te tuži. Ništa drugo nema i sva borba muslimana je da ovladaju Tužilaštvima i sudovima i da nas onda procesuiraju, a onda im ovi iz N1 pomažu kako smo mi kriminalci i lopovi”, dodao je Dodik.

Na intervenciju novinara N1 da nije u redu da tako priča sa novinarima koji mu ukazuju poštovanje, Dodik je rekao “Nemaš ti poštovanja, zato ti tako ja i vraćam”.

“Nisi postavio novinarsko, nego lažno pitanje”, rekao je Dodik novinaru N1 Mladenu Savatoviću.

“RS ima pravo da formira vojsku, tražimo striktno poštovanje Ustava BiH”

Milorad Dodik rekao je, kako prenosi Beta i da je politika Republike Srpske striktno poštovanje Ustava BIH.

Dodik je na tribini “Sloboda i samostalnost Republike Srpske” rekao da Republika Srpska nije dozvolila promjenu Ustava, osim u dijelu oko distrika Brčko, što nije bilo sistemskog karaktera, te naglasio da će zvanična Banjaluka insistirati na poštovanju Ustava BiH.

“Naša jedina bezrezervna politika je apsolutno poštovanje Ustava BiH”, rekao je on.

Dodao je da je taj Ustav prenio Republici Srpskoj elemente države, teritoriju, narod.

Rekao je da u BiH institucionalna kriza traje skoro 30 godina, te ponovo optužio međunarodnu zajednicu i SAD da su za to odgovorni. Kritikovao je i EU jer, prema njegovom mišljenju, samo ponavlja reciklirane stavove i ideje SAD.

Dodik je rekao da iz EU stalno govore o vladavini prava, dok, kako je naveo, “muslimani žele ovladati pravosuđem i tužilaštvom u BIH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar