Dodik u Srebrenici iskazao podršku Grujičiću: “Tu u miru žive Srbi i Bošnjaci”

Vijesti 05. aug 202220:12 0 komentara
Fena

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je boravio u Srebrenici gdje se sastao sa načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Milošom Milovanovićem.

Nakon sastanka, Dodik je medijima kazao da je Srebrenica stabilna politička struktura, naglašavajući da je Srebrenica mjesto gdje u miru žive Srbi i Bošnjaci.

“Načelnik Grujičić zaslužuje da on i njegov tim budu pohvaljeni. Na sastanku smo analizirali rad načelnika i veoma je važno da skupštinska većina podržava načelnika. Mi ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji treba da budu realizovani”,  istakao je Dodik.

Grujičić je kazao da je Srebrenica specifična sredina i da je veoma teško provoditi politiku kao i stvarati bolje uslove za život svih građana.

“Dobili smo podršku, i uz podršku je mnogo lakše. Dobili smo podršku od gospodina Dodika za projekte koji trebaju da se realizuju u budućnosti. Zahvalni smo na podršci za naše projekte koji su od ključnog značaja za razvoj Srebrenice i opstanak stanovništva u našem gradu”, kazao je Grujičić.

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović je kazao da su Dodika izvjestili o stabilnoj skupštinskoj većini.

“Imamo stabilnu skupštinsku većinu i SNSD-e će da podrži svoje kandidate. Stranačke probleme ćemo rješavati nakon izbora”, kazao je Milovanović.

Nakon posjete u Srebrenici, održan je skup SNSD-a i koalicije koja podržava smjenu sadašnjeg načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića.

Referendum za opoziv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića biće održan u nedjelju, 7. augusta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!