Dodik, uprkos odluci Schmidta: Zakon o nepokretnoj imovini stupa na snagu sutra

Vijesti 13. apr 202217:55 > 18:04 5 komentara
N1 / F.Z.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti sutra stupiti na snagu i da je obaveza svih organa u RS da postupaju u skladu sa tim.

“Naš ‘Službeni glasnik’ će to objaviti. On stupa na snagu”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da to neće i ne može zaustaviti nikakva odluka pojedinca, pogotovo Christiana Schmidta, naveo je Dodik.

“Oni će pokušati da to guraju putem Tužilaštva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Ja nisam došao ovdje da se lagodno provodim, kao što to neko iz opozicije čini i radi”, izjavio je Dodik za RTRS.

Prema njegovim riječima, “sankcije Velike Britanije i pokušaj Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini Srpske su u koordinaciji pritiska na Republiku Srpsku”.

Na učestale optužbe da Republika Srpska krši Dejtonski mirovni sporazum, Dodik je rekao da “iole dobrim poznavaocima prilika u BiH to izgleda smiješno”.

Dodik je istakao da to što su uradili Britanci uvodeći sankcije, a što će očigledno učiniti i Nijemci krajem sedmice, Holanđani i neki drugi iz EU “samo su pokušaji održavanja fronta za BiH, kako ga oni vide, a to je unitarizacija BiH”.

“Mi to ne prihvatamo, to nije Ustav i to nije Dejtonski sporazum”, naveo je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare