Dodik: Vrijeđa me kada neko kaže da sam bosanski Srbin

Vijesti 29. jun 202114:41 > 15:14 19 komentara
Milorad Dodik
Milorad Dodik (TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je u utorak u Beogradu kako ga vrijeđa naziv "bosanski Srbin". On je danas primio Orden Republike Srbije, najviše priznanje u toj zemlji.

Dodik je u obraćanju rekao da ga vrijeđa to što ga nekada nazovu bosanskim Srbinom.

“Ja sam Srbin. Nisam nacionalista, ja samo volim svoj narod i posvećen sam ciljevima svog naroda, RS, Srbije, koju volim i dolazim, radujem se uspjesima”, izjavio je Dodik. Dodao je da se smatra bliskim saradnikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Učio sam od Vučića, nastavit ću to da radim”, rekao je Dodik.

“Vučić se davno iz kategorije političara prebacio u poziciju državnika. To je lako dokazati. Dobio sam mnoga odlikovanja i ordenja. Ovo mi je najvažnije. Ovo je kruna mog političkog, društvenog i životnog angažmana”, zaključio je Milorad Dodik na ceremoniji u Beogradu.

Orden je dodeljen i crnogorskom političaru Andriji Mandiću, glumcu Predragu Manojloviću, posthumno pevaču Djordju Marjanoviću i ministru kulture Bratislavu Petkoviću, Narodnom pozorištu iz Prištine u Gračanici, Spomen parku “Kragujevački oktobar”, Filmskom centru Srbije, virusologu Milanku Šekleru i drugim istaknutim umetnicima, lekarima i zaslužnim pojedincima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare