Dodik: Za nekoliko mjeseci forum u Beogradu između BiH i Srbije

Vijesti 02. mar 202111:29 > 12:36 2 komentara
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dočekao je danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u našu zemlju donio i 5.000 vakcina protiv korona virusa.

Nakon sastanka Vučića sa članovima Predsjedništva BiH javnosti se obratio Dodik koji je rekao kako će vakcine biti raspodijeljene onako kako to odluči vlast u Federaciji BiH.

Zahvalio se Vučiću koji je, kako je istakao Dodik, na početku razvoja pandemijske krize otvorio mogućnost nabavke repromaterijala.

Istakao je i da su odnosi Srbije i BiH dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja. “O tim otvorenim pitanjima upravo smo razgovarali. Jedna od najboljih inicijativa dolazi od Vučića – da se za dva, tri mjeseca organizuje forum između BiH i Srbije u Beogradu. Mi smo to prihvatili i formalizaćemo tu inicijativu. Time ćemo doći do rješenja kako poboljšati saradnju između BiH i Srbije i svih onih koji imaju interesa da se nađu na tržištu Srbije. Robna razmjena može da bude daleko veća i mislim da će takav jedan forum doprinijeti svemu tome“, rekao je Dodik.

Istakao je i da je velika stvar što imamo priliku da vidimo dolazak vakcina u BiH, i da taj odnos Srbije na najbolji način govori o politikama koje se vode u u toj zemlji.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare