“Dodikova hobotnica broji veliki broj pojedinaca i kompanija koje crpe državu”

Vijesti 05. jan 202222:41 0 komentara
N1

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS za N1 je o američkim sankcijama Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH rekao da njegova hobotnica broji veliki broj pojedinaca i kompanija koje godinama crpe državu i gradjane ove zemlje.

“Bosna i Hercegovina je talac takvih hobotnica koje je iscrpljuju a resurse i pozicije unutar sistema upravljanja koriste za održivost svog sistema vladanja. Ukoliko se želi stati u kraj ovoj hobotnici koja ugrožava mir i perspektivu građanima ove zemlje sankcionisano treba biti puno više ljudi i kompanija iz ove hobotnice”, naveo je Salkić.

Mišljenja je da će sankcije biti potpune i imaće konkretan efekat ako ih podrži EU i Velika Britanija.

“To bi bilo veliko ohrabrenje gradjanima ove zemlje da je pravda dostižna i da se i oni odvaže u borbi protiv onih koji javne resurse i emocije gradjana koriste za svoje licne interese. Nadam se da će sankcije dati konkretne rezultate na terenu kroz praktičnu primjenu i da neće biti samo formalne prirode. Veoma je važno da je Dodikov seperatisticke politika prepoznata i sankcionisana na ovom nivou. Ovo bi trebala biti jasna poruka njegovim slijepim poslušnicima da odustanu od procesa koje vodi i od ugrožavanja mira i stabilnosti”, zaključio je Salkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!