”Dodikova politika prijetnja je miru”

Vijesti 22. apr 202119:23 0 komentara
FENa

Milorad Dodik godinama vodi secesionističku politiku, prijeti otcepljenjem, referendumima, razlazima i takvom silejdžijskom politikom, usmjerenom protiv države BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja konstantnu prijetnju stabilnosti i miru, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji, navodi zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.''Dodikova politika prijetnja je miru''

U izjavi za javnost ističe da je nakon jasnog odgovora patriotskog dijela građana da ni po koju cijenu neće dozvoliti nastraj na cjelovitost BiH, Milorad Dodik posegnuo za ublažavanjem retorike.

”Međutim, ublažavanje retorike, vjerovatno po instrukcijama iz Beograda, neće nas zavarati. Vrijeme naivnog vjerovanja samoprozvanim mirotvorcima i njihovim riječima, odavno je prošlo. Naročito ne vjerujemo „mirotvorcima“ iz Beograda, koji, dok pričaju o miru, povećavaju vojni budžet za duplo i naoružavaju se”, navodi Mandra.

Zbog toga je, dodaje, krajnje vrijeme da članice PIC-a uvedu sankcije Miloradu Dodiku i jasno, i njemu i svima ostalima, stave do znanja da je politika usmjerena ka narušavanju teritorijalnog integriteta neprihvatljiva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!