Dojava bombe u Kantonalnom sudu uoči ročišta Asimu Sarajliću

Vijesti 28. apr 202210:28 > 10:28 0 komentara
Kantonalni sud u Sarajevu

Zgrada Općinskog suda i Kantonalnog suda u Sarajevu evakuisana je zbog dojave o bombi. Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo dojava je uslijedila oko devet sati , nakon čega su na teren izašli policijski timovi.

“Dojavu smo imali oko 8:55 od strane NN lica. Nije konkretno precizirano na koji se objekat dojava odnosi, a između ostalog KDZ pregled u toku je i u zgradi Općinskog suda u Sarajevu”, rečeno je za N1 iz Ureda dežurnog operativnog centra MUP-a KS

Zgrada su bit će zatvorena u narednim satima, a nastavka rada očekuje se nakon izvršenog sigurnosnog pregleda prostorija s ciljem utvrđivanja istinosti dojave o bombi

Kako je ranije navedeno u rasporedu suđenja za ovu sedmicu, na zvaničnoj stranici Općinskog suda u Sarajevu, jedno od ročišta koje se danas trebao održati jeste ročište o izjašnjenu o krivnji u slučaju Asim Sarajlić. Izjašnjenje je bil ozakazano za deset sati.

Podsjećamo , optužnica Tužilaštva KS tereti Sarajlića, Delalića i Šehovića za davanje dara i drugih oblika koristi. Kako se u optužnici navodi oni su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovarali kupovinu glasova za unutarstranačke izbore za predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, a glavni dokaz i pokretač istrage je audiosnimak kupovine koji je na svom Facebooku objavio Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!