Dok se čeka rasprava o zabrani pušenja – Čampara zapalio cigaretu u sali (VIDEO)

Vijesti 17. feb 202217:02 > 17:24 0 komentara
Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Danas će se pred delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH naći prijedlog zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima. No, vrijeme dok čeka raspravu upravo o ovom pitanju, delegat Aljoša Čampara odlučio je provesti konzumirajući cigarete. Na snimku je vidljivo da je jednu zapalio i u parlamentarnoj sali.

Ovim činom Čampara je prekršio i aktuelni zakon.

Video na kojoj Čampara pali cigaretu u parlamentarnoj sali pojavio se i na facebook stranici ‘Zdravlje je zakon’, a u opisu je stajalo i pitanje: “U kojoj zemlji se to još dešava?”

Gostujući u programu N1, na ovaj Čamparin potez reagovala je i Uliana Bach, direktorica organizacije PROI koja zagovara Balkan bez dima.

“Mi online pratimo sjednicu, jer su nam odbili zahtjev za prisustvo zbog koronavirusa. Bili smo zapanjeni kada smo vidjeli jednog delegata koji je zapalio cigaru i time prekršio zakon. On zna da se na sjednici raspravlja o jednom tako bitnom pitanju i vjerovatno će glasati za njega sa zapaljenom cigarom”, izjavila je Bach.

Podsjećamo, ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Pored pušenja cigareta u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima, kazne će prijetiti i onima koji duhan konzumiraju u automobilima u prisustvu maloljetnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!