“Doktorka je to jutro napravila carski rez i otišla u nepovrat”

Vijesti 29. jul 202213:53 0 komentara
N1

Protest ljekara i medicinskog osoblja u JZU bolnici Srbija održan je danas u Istočnom Sarajevu zbog samoubistva doktorice Branke Pekć Semiz. Kolege tvrde da je bila žrtva cyber nasilja

Slavko Ždrale, bivši dugogodišnji direktor te bolnice za N1 je rekao da tom poslu je neophodno da se zdravstveni radnici mogu prepustiti, te da je najbitnije da se posao koji rade se na miru radi, da nije pod pritiskom i nekim silama.

“Zadnjih dana, odnosno ponedjeljak kada sam čuo vijest da dr. Branka nije među nama, nisam mogao sebi da dođem. Ovo mi je najteži trenutak u karijeri, da takav čovjek i zdravstveni radnik ode. Bilo šta i bilo kome ko želi da se upušta u polemiku ako nije te profesije iluzorno je da se može baviti takvim razmišljanjima. Jasno je da svaki posao nosi svoju težinu. Medicina nije matematika, svi imaju genetski kod, ali nije svima isti kod. Zato u svakoj civiliziranoj zemlji postoji norme ponašanja i postoji etički komitet, zakletva, komora, i određene instutucije – jedna je pravosuđe, a druge. Postoje određeni specijalisti u medicinskoj struki, koji će reći je li greška ili nije. U ovoj grani biti akušer je časan poziv, donošenja mladih na svijet… I doktorka je to jutro napravila carski rez i ona je otišla u nepovrat”, rekao je.

Doktori bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu protestuju zbog samoubistva kolegice

Podsjetio je da nažalost smo izgubili doktorku koja u BiH spada u sam vrh najkvalitetnijih slučaja u ovom vremenu.

“Ona je ljekar od 1998. godine“, podsjetio je Ždrale.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!